Crème brûlée som serverades med blåbärssorbet. Godkväll. Snart läggdags för mig. Imorgon är det utvecklingssamtal på skolan och det är bäst att man är utvilad och pigg inför detta
Koka upp stång och frön med socker, vatten, citronsaft, vitt vin, citrontimjan och citronverbena. Toppa med plommon lyfta ur lagen, ringla lite lag över och plocka över några fina citrontimjan- och citronverbenablad
Ingredienser1 pkt laktosfri glass med persikosmak (0,5 liter)1 pkt laktosfri glass med vaniljsmak (1 liter)1 pkt laktosfri glass med hallonsmak (0,5 liter)1 pkt blåbärssorbet (0,5 liter)Minimaränger till garnering (köpt på Lagerhaus)Strössel till garneringEn form och plastfolieGör så här. 1 pkt blåbärssorbet
ätliga blommor, blad av mynta, citronmeliss eller citronverbena. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och salt till styvt skum i ren skål med ren elvisp
Stoppa ner citronskal, myntakvist, citronverbena eller citronmeliss. citronverbena eller citronmeliss. Häll spriten i en karaff och skala citronen med en potatisskalare
2 1/2 dl hett vatten (eller örtinfusion, jag lät en tepåse med Citronverbena dra ett tag i vattnet). Krämig Ansiktsrengöring som blir som en Rengöringsmousse
Jag kokade med några blad från citronverbena vilket gav lite extra citronsmak. Något som är underbart gott och svalkande i sommarvärmen och superenkelt att göra själv är iskall lemonad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.