Den här blåbärssylten är så galet enkel att göra och SÅ god. Lyxfrukostar hör för många helgen till och jag tänkte att jag skulle dra till med ett syltrecept, toppen i fil eller gröt eller kanske på en bit rostat bröd
Och så älskar jag blåbärssylt. Jag älskar att äta blåbär rakt upp och ner, det är ju så vansinnigt gott i sig själv, eller med en klick vaniljglass till
Lägg i fisken med skinnsidan ner. Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills innertemperaturen är strax under 60 grader. 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. ca 25-30 minuter till
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Finns så mycket man kan göra med kyckling. Smarriga somriga sallader, höstiga grytor, Indiska kryddstarka kycklingrätter, hel kyckling med vitlök och örter, buljong av rester med mera
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.