Rensade och urkärnade nypon kokas med vatten och citronsaft tills de är mjuka. Ta av från värmen, späd eventuellt med mer vatten om det verkar för tjockt
Det blev nyponmarmelad och nyponsoppa på färska nypon att börja med. Absolut något att lyxa till helgfrukosten med eller kanske gott på en ostbricka ¦ En klick i filen med müsli – lyfte frukosten
Red av med majsenaredning. Skala och tärna äpplena fint, lägg i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut fröna ner i kastrullen, lägg även i stången
I med grönsakerna och låt dem gå i någon minut tills de börjar mjukna något. Smaka av och tillsätt mer mald svartpeppar ifall du vill ha lite mer sting
När kombinationen pepparkaka och blåmögelost gjorde entré på adventsborden, blev jag salig. Jag trodde då – i augusti – när jag tände brasan, pyntade med tända ljus och kokade glögg till mina vänner, att jag skulle vara trött på julkstöket
Veckans fisk blev lax med en kräm på blåmögelost och färskost. Det där med flagad mandel på laxen var ju himla gott, så det fick det bli även denna vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.