I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Börja med att hyvla två stjälkar med hjälp av en mandolin, lägg hyvelspånen i isvatten, sätt åt sidan
Sorbetoch sura band med hasselnötsmoussePortioner. Koka upp socker med vatten och glukos. Före servering, vispa upp tillsammans med nötterna till en mousse
Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten. Dela vaniljstång och skrapa ur innehållet i en kastrull, lägg även i själva stången (där sitter den mest av smaken)
För att avrunda årets rad av rabarberrecept här på Smaka & Se har jag valt en av mina favoritdesserter, en rabarbersorbetmed smak av campari - läskande och god
Den här gången tänkte jag att ni skulle få ett recept på en Granita med vitt te och bär, det är ett perfekt sätt att använda överskottet av bär, även om de blivit lite väl mogna
Ställ tillbaks alltihop i plastkärlet och frys tills sorbeten blivit fast. Tillsätt citron- och limesaft, häll blandningen i ett plastkärl och ställ i frysen tills den börjat stelna
Vispa äggulorna samt sockret ljust och pösigt under tiden gräddmjölken sjuder upp med fänkålsfröna. Just här använder jag fänkålsfrön men det går att smaksätta med i stort sett vad som helst
Vispa äggulorna samt sockret ljust och pösigt under tiden gräddmjölken sjuder upp med fänkålsfröna. Just här använder jag fänkålsfrön men det går att smaksätta med i stort sett vad som helst
På sommaren passar det med en lätt och läcker dessert. Smaka av med fruktsocker. Isad rabarbersoppa. men den växer hela säsongen och förtjänar att uppmärksammas
Servera med de varma hjortronen, hjortronsorbet, björnbärssorbetoch björnbärssås. MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv
Fryst banan och vaniljpulver mixat till en smoothieliknande konsistens - låt den sen stå i frysen en stund efter mixningen och servera med den fantastiskt goda salta karamellsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.