Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Resultatet har jag valt att återge i svart/vitt. Jag och Mannen "firar" inte Alla Hjärtans Dag. Det må låta trist och väldigt oromantiskt men vi försöker i stället att uppskatta varandra lite extra nu och då i stället
Jag har gjort om det lite och bytt ut mandeln mot vit choklad ochsvarta vinbär. Jag är hemskt förtjust i Leila Lindholms saffransskorpor, ja eller hennes mammas skorpor rättare sagt och de är nog en av mina favoriter när det kommer till julfika
(först i tunna stavar och sedan i tärningar)Fräs lök och morot i smör eller olja. Smula ner buljontärningen eller häll i fonden,vinet,grädden och vispa runt
Tiden verkligen bara rusar iväg och vi är redan i mitten på januari. Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Låt svalna och servera med grädde blandat med lite vaniljsocker och limeskal. Kakor och bullar. Blanda, vetemjöl, strösocker, salt, vaniljsocker, bakpulver och limeskal i en bunke
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Och glöm inte att göra den mycket goda glasyren på crème fraîche och florsocker, den blir så himla fräsch till den söta kakan
Jag garnerade mina med kristyr ochvitt glitterflakes. Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.