Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans med löjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Blinier (Ryska boveteplättar) under "Maslenitsan". I den slaviska mytologin är maslenitsa en solfestival där man firar vinterns förestående slut och i samband med det äter man blinier just för att hedra solens återkomst
Blinier (boveteplättar) men lite bättre än vanlig eftersom de innehåller västerbottensost. Vänd ner osten och äggvitan och grädda blinierna i smör på medelvärme
Blinier. Låt blinierna svalna på ett galler. Använder du en större stekpanna låter du blinierna svalna och skär sedan ut lagom stora plättar med hjälp av en stansring eller plastburk, exempelvis en sån som det legat skalade kräftstjärtar i
Toppa de stekta blinierna med Philadelphia och fiskrom. Rör ut jästen i ljummen mjölk. Tillsätt äggula (spara vitan), lite salt, mjöl och 10 g smält smör
Glutenfritt har blivit lite omstritt på sistone. I min familj finns äkta celiaki och jag är glad att jag inte verkar ha det, men jag märker att magen mår mycket bättre utan vetemjöl, särskilt i form av bröd, kakor eller pannkakor
När jag var gravid med Vera köpte jag ett plättlagg som man gjorde hjärtformade plättar i. Jag såg framför mig hur jag skulle grädda plättar på det mest idylliska vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.