Använder du en större stekpanna låter du blinierna svalna och skär sedan ut lagom stora plättar med hjälp av en stansring eller plastburk, exempelvis en sån som det legat skalade kräftstjärtar i
Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans medlöjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor. Skala och finhacka rödlök. Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor
Det är alltid lika roligt när man själv kan steka sina egna blinieroch ingen behöver vara i köket. Här serveras de medlöjrom, hackad rödlök och rysk yoghurt, men de passar bra med sylt till också
300 g potatis, skalad 100 g purjolök, sköljd 5 dl hönsbuljong 4 dl grädde 1 citron, skalet av salt 50 g lättsaltade potatischips 100 g löjrom 1 kruka dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.