Lägg först iblomkålen, därefter potatisen. Ansa och skölj blomkålen. Alsace ligger granne med Tyskland. Ibland märks det också i maten, som i den här gratängen
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är innei en blomkålsperiod just nu. Just nu har jag bytt mitt muggkake-beroende mot #caulifloats (cauliflower oats) till frukost
Plocka blomkålen och broccolini små buketter. Skala morötterna och skiva dem, strimla purjolöken. Koka broccoli- och blomkålsbuketterna nätt och jämt mjuka
Gratineradblomkål. Idag blev det en jättegod vego måndag av rester från i julas. Lägg blomkåleni en ugnsfast form, och fördela champinjonstuvningen över
Blomkål &Broccoligratäng. Ibland måste man gå igenom frysen när ny mat ska rymmas. Och till det serverades Blomkål och Broccoligratäng, svartvinbärsgeletill det
Dela blomkålenimindrebitar. Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Lägg den varma blomkåleni en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Då blomkålen är ganska mjuk men ändå lite hård hällar du av vattnet och lägg det i en ugnsfast form. Tisdag och jag längtar något fruktansvärt till helg
Sedan har jag ju såklart lagat mat också och idag stog det blomkålsgratäng på menyn, kanske inte låter jättesexigt men det går faktiskt att göra det till en riktig höjdare med hjälp av en god skinka, vin och ett par goda ostar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.