Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. 1salt och peppar. 14 st korv. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter. 12 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. 13 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv
Serverade blomkålen isärplockad med smöret, tomater och stekt kryddkorv av god kvalitet. Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.