1 Blanda
ihop alla ingredienser till pizzabottnarna och forma två runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 12-15 minuter, tills de fått en fin gyllenbrunfärg.
1 Skär
zucchinin i skivor och pensla på olivolja, grilla skivorna på grillen i grillpanna eller stek dem.
1 Lägg
på zucchini och paprikan på bottnarna.
1 Skiva
mozzarellan och lägg på.
1 Fördela
salami eller bresaolaskivorna över bottnarna.
1 Sätt
in mitt i ugnen i 5-8 minuter.
1 Servering:
Toppa pizzorna med rucola och groddar. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
Servera med valfri dipp. Blev så sugen på Mozzarella sticks idag så jag gav mig på ett eget försök. (följde recept från studentskrubb men med egen kryddning)
Idag toppade vi med salami, fetaost, parmesan, rödlök, körsbärstomater och när blomkålspizzan var färdig ringlade vi över lite vitlöksolja samt la på lite fräscha salladsblad
Här får mat mycket med fett och även de nyttiga essentiella fettsyror som finns i valnötter. Ett av de är blomkålspizza där pizzabotten är bakat på blomkål, ägg, ost och lite kokosmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.