Det finns mycket goda recept medkantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad medkantarelleroch bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Fisken mår bäst av att bara saltas lätt in- och utvändigt och stekas ett par minuter på var sida i rejält med smör
Lägg röstin på ett fat och dekorera med kallrökt lax, den krämiga laxröran, stenbitsrom, finhackad rödlök, finriven Västerbottensostoch till sist ett flarn av Västerbottensostoch en liten kvist med dill
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
Där vi bor nu har vi ett stort ica kvantum där vi brukar handla vår fisk och den är en jättebra affär med ett stort utbud både när det gäller fisk, skaldjur, kött, färdigmat osv, det finns till ochmed en vinbar i anslutning till fiskdisken
Servera raggmunkarna medkantarellerna, bacon och Felix rårörda lingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.