Servera gärna med vitlöksyoghurt. Jag hitta ett recept på zucchini- och fetaostbiffar som lät goda men jag bytte ut fetaosten mot halloumi som jag hade hemma
Rättar andra medan de himlar med ögonen och rättar sina stavfel. Tillbehör & sallader,Vegetariskt. Jag funderade på det när jag lagade denna salladen tidigare i veckan och när jag stod där i med haricots verts-påsen i handen inser jag att jag också stavar fel
Perfekt vardagsrätt men eftersom att den är så god och vacker funkar curryn även som bjudrätt, kanske då tillsammans med ett par andra vackra grönsaksrätter
Kör bönor, lök, vitlök och ägg i en matberedare. Servera med limeyoghurt och en grönsallad. Krossa potatisen med en potatisstöt eller en visp och blanda i smör, grädde och crème fraiche
Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Så alltså, dagens recept till er gott folk blir därför en riktigt smaskig lammfärsbiff fylld medfetaost och smaksatt med rosmarin och timjan, väldigt goda vänner till lamm är de örterna
Smaka av med salt, spiskummin och cayennepeppar. Stek lök och vitlök i en stekpanna i några minuter, tillsätt svarta bönor och finhackad jalapeno och stek lite till
Blanda försiktigt ihop nudlar, dressing, mango, grönsaker och hälften av löken och örterna. Om du inte får tag på svarta risnudlar går det bra att ersätta dem med sobanudlar
Jag använde svarta bönor. Klipp i färsk basilika. Blanda en marinad med ca 1 del olivolja och 1/2 del balsamvinäger. (Jag använde ca 1 dl olja, 1/2 dl vinäger och 1 kruka basilika till ca 7-8 dl bönor)
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvarta bönor och tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
Rör ner bönor, persilja, rucola och flagor av parmesan. Krydda med salt och peppar. Svarta bönor med vitlök, citron och parmesan380 g svarta bönor (sköljda)1 finriven vitlöksklyfta2 msk citronsaft3 msk olivolja1 kruka persilja, finhackadlite ruccola, grovt skurenparmesanostsalt och pepparBlanda olivolja, vitlök och citronsaft. (Recept från Zeta)-Mama Skogly ♥ 380 g svarta bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.