Stäng av plattan och låt vila i tio minuter, dra sedan bort skalet och krossa tomaterna med ex. (Ordningen kan kastas om, fortsätt till nästa punkt medan de olika momenten klarar sig själva)
Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater
Den enda skillnaden med min och hans pasta är nog att jag tillsätter parmesanost i min sås, då blir det extra nötigt, saltigt och nästan förbjudet gott
Rör i citronskal, parmesanost, persilja, basilika, salt och peppar. Blanda sedan snabbt ner ricottablandningen i pastan (den ska inte kokas), blanda noga, och späd med lite pastavatten om det behövs
AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt. Börja med att skala räkorna (spara gärna skalet till ett fondkok), riv parmesanen samt hacka önskad mängd dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.