Med det menar jag att det måste vara en bra balans av någonting med en kick i (som tex hackad chili) som något som tar udden av det där starka (som ost och något grönt)
Cajungryta1 kg fast potatis, gärna med rött skal 3 stjälkar stjälkselleri 2 gul lök, hela 2 hela vitlökar 4 färska majskolvar 500 g chorizokorv 4 kg kokta kräftor 500 g champinjoner 2 citroner. Aioli1-2 klyftor vitlök, rivna 3 dl majonnäs
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. )Jag gick inte efter något recept utan jag testa mig fram men nedan har ni ett recept på stuvad spenat
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat. Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Skölj spenatenoch skala och skär löken i klyftor
Aioli. Tina bläckfiskenoch låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfiskenmed såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver
På lunchbordet idag, en delikat vegetarisk paj med lite medelhavsinspirerad touch. Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.