Nyttiga chokladbollar med en hint av lakrits. Fick en frågan om man kunde äta raw chokladbollar istället för vanlig choklad – som ett “nyttigare alternativ”
Denna gången gjorde jag en variant med smak avchoklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem med choklad
Blanda samman resten av de torra ingredienserna med en ballongvisp eller en vanlig visp. Bryt chokladen i mindre bitar och temperera detta över en kastrull med vatten
En chokladsmörkräm på smör, florsocker och lite kakao och smält choklad rörde jag ihop, bredde på muffinsen, stack ner gravstenen, strösslade på hackad choklad och ställde dit pumpan
Tryck lätt på degen med baksidan av en matsked på kakorna för att platta till dem något. Blanda kokosflingor, hackad choklad, mjölk och vanilj i en medelstor skål
Rulla ganska små bollar i handflatorna och rulla dem i hasselnötsmjöl eller kokosflingor. Det ska gärna vara små hela bitar avchoklad kvar i blandningen
Rulla små bollarav smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret. Tillsätt havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljsocker och kaffe och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.