Sätt på ugnen på 150 grader Hacka dadlarna fint och rör ihop alla ingredienser väl. Forma smeten med hjälp av någon form eller för hand till lagom stora barsoch grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min. Just våra bars är ca 1 cm tjocka 5 cm långa och 4 cm breda
Smält mörk choklad och fördela över barsen. Mixa banan och russin. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
Liknande bars som man kan köpa i affären innehåller oftast en massa tillsatser för att försöka dra ner på de dyra ingredienserna (nötter, fröer och torkad frukt) och de bars som är bra kvalitet håller ofta ett mycket högt pris
Idag blev det fröknäcken och dessa supergoda bäriga bollar. För att hålla hoppet uppe spenderar jag dagarna med att göra blande det roligaste och mest harmonifyllda jag vet, läsa mat- och baktidningar/böcker/bloggar och prova massa nya recept
” tänkte jag lyckligt och började planera. Det klassiska sättet att servera en Jelly shot är i en mjuk plastbägare så man kan trycka ut shoten i munnen och sedan slicka rent bägaren
BARS MED SMAK AV JORDNÖTTER OCH MÖRK CHOKLAD. Det är med glädje jag kan öppna kylskåpet och ta en liten bar, mumsa och njuta av den när jag känner för det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.