Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonaten utrörd i vattnet, mandeln och. 5 dl vetemjöl2 dl socker1 msk ljus sirap1 tsk bikarbonat1 msk vatten3/4 dl (50g) grovhackad sötmandel200 g margarinLäggmjölet i en hög på bakbordet. 5 dl vetemjöl. 1 msk ljus sirap. 1 msk vatten. 200 g margarin
Varför inte ta en fika i eftermiddagmed klassiska bondkakor. Härliga måndag. Regnet vräker ner utanför fönstret så jag vet inte hur härlig den är just nu, men det kan bara bli bättre eller hur
Om ni inte har märkt det är jag småkaksfantast, det är det helt klart godaste bakverket enligt mig och degen brukar ha en förmåga att stryka med redan inna gräddning
Inget jag tänkte äta varje dag men bra att ha ifall någon tittar in =) Har ju aldrig haft något att bjuda på innan utan har fått rusat ner & köpt färdiga bullar/kakor
Jag skulle till och med vilja gå så långt som att säga att bondkakor är mina favoriter bland småkakorna (i tät målstridmed de här underbara sirapskakorna )
En klassisk småkaka att bara älska helt enkelt. Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda smör, socker, sirap, mjöl och bakpulver med en elvisp till en fluffig smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.