Grovhacka en tomat och vänd ner i grytan tillsammans med lagerblad, chili och stjärnanis. RöktfläskköttKöp en aburök och rimma, torka och rök ditt eget kött - eller köp pancetta / bacon, strimla upp och stek knaprigt
Strimla fläsket i bitar och stek på hög värme så de blir knapriga. Fick tag i en bit superfin torskrygg och tänkte att jag skulle prova en kombo som jag ätit på restaurang men aldrig hemma
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Smaka av med salt, vitpeppar och muskot och tillsätt sedan ramslöken. Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.