Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, dillen och pepparroten. Skala räkorna och hacka dem grovt. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och en skvätt citronsaft
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka
Servera med rom, citron, gräslök och häng två räkor per glas. Man har hela helgen framför sig och jag filurar på vad man ska hitta på för nåt gott som man ska fylla bloggen med kommande vecka
Garnera med skalade räkor och t. Älskar att sitta länge med familjen runt middagsbordet och ännu bättre är det om vi alla har hjälpts åt i köket inför midda'n
Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och några droppar citronsaft. Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt)
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.