Vem kan motstå ugnsbakad laxsida med nöttäcke serverat med Västerbottenost och lättkokt broccoli. Så om ni har möjlighet, köp färsk laxsida eller se till att välja ut en som känns tjock om ni köper fryst
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
. I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare. Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.