4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
En äkta bouillabaisse ”ska” kokas på egen fond och med tanke på hur lyxig den här soppan är så tycker jag att man kan ta sig tiden att göra den helt från grunden
Smörstekt torskrygg med sötpotatis ochsaffransaioli. Passar utmärkt till vit fisk och sötpotatis. Har ni saffran över från i julas i kryddskåpet kan jag tipsa om att göra en saffransaioli
Men imorse när jag gjorde i ordning min frukost, såg jag ett saffranspaket mellan alla nötter och fröer, och plötsligt fick jag ett sådant sug efter saffransaioli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.