Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd. Ingredienserna är få, ekonomiska, och enkla att få tag i så det här är ett perfekt vardagsbröd
Ett mycket gott glutenfrittfilmjölksbröd med bovete, lingon och linfrön. Det går snabbt och lätt att baka och håller sig mjukt och saftigti flera dagar
Bovete är trots namnet inte ett sädesslag utan en glutenfri ört och är nära släkt med bla rabarber. Bovete ingår normalt intei en lågkolhydrats kost så man får helt enkelt testa sig fram om man klarar av att äta det eller inte
Skolan har haft en rejäl rivstart och nu är allt i full gång. Men i går hann jag med en hel del. Gjorde pannkakor till broshan då jag måste lära mig att vända på dem
Min jakt på det perfekta glutenfria brödet fortsätter. Det här är ett försök att baka på enbart bovetemjöl, eftersom jag gillar smaken och har nått lyckade resultat på pannkakssidan med bovete
Häll bovetekrosset i en sil och skölj med ljummet vatten. Smält margarinet och rör ut med vatten. Smula ner jästen en bunke, häll på degspadet och rör tills jästen löst sig
Theres LundénDet här är ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. Brödet har en något söt karaktär utan att den innehåller något tillsatt socker
För er som undrar så är inte bovete ett sädesslag utan en ettårigglutenfri ört. I detta brödet använder man jäst och Åse använde också bakprotein men det hoppade jag över, gick alldeles utmärkt
Vispa äggen pösigt. Lägg ner övrigaingredienser och låt smeten stå och svälla en stund. Tryck ner smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd bakform och släta till ytan
Örten bovete är en av minafavoriter när det kommer till främst bröd & gröt – frukostmat alltså. Förutom den goda & litenötiga smaken är det proppat med massa finamineraler & vitaminer, ger en långsam blodsockerhöjning & är bra för lilla maggen
Ett nyttigt och gott bröd. Ingredienser. mandlar, solrosfrön, pumpakärnor och krossade linfrö. 25 g jäst2,5 dl rismjölk1 morot eller ca 1 dl aprikospuré0,25-0,5 dl olja2 dl boveteflingorknappt 3 dl bovetemjöl (när degen har lagom konsistens)0,5 tsk saltgurkmejaLägg i en näve av varje. 1) Riv moroten på ett rivjärn och lägg på en tallrik. 2) Värm mjölken i en kastrull så att den blirfingervarm. 3) Smula ner jästen i en bunke och häll över ca 1,5 dl av mjölken. 4) Rör om tills jästen är helt upplöst och tillsätt resten av mjölken och blanda i salt, riven morot, oljan och sist gurkmejan. 5) Rör iboveteflingorna, solrosfröna, mandlarna och krossade linfrön och blanda. 6) Häll tillssisti bovetemjölet och rör om. 7) Sätt på ugnen, 200 grader, och låt degen jäsa i bunken i ca 40-45 minuter. 8) Häll upp på en plåt med bakplåtspapper (se bild) och sätt inmitti ugnen i ca 40 minuter. 2,5 dl rismjölk. ca 1 dl aprikospuré. 2 dl boveteflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.