Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter. Gillar mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen
Servera med stekt falukorv. Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. 680 g ärtor och morötter. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det
Koka upp pastavatten i en stor kastrull och i med mycket mycket salt. 1500 g Falukorv. 1Skiva falukorven och lägg på en inoljad plåt. 1Stek falukorven i ugnen tills den ser klar ut. 1Servera med en god sallad och självklart ketchup och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.