Det blev en gratäng till middag idag, som jag kallar för bråttom gratäng. Nu har lille prinsen åkt hem till sig, fy så tyst det blir… tur att man skall jobba i morgon, så det blir full fart igen
Har känt mig grymt stressad hela veckan nu. Längtar till lördag så jag får lugna ner mig lite. Fast då ska det ju städas, tvättas och kastas ut julgran förstås
En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Visst är det ett roligt namn - fru Bråttom. Vardagsfisk för fru Bråttom1 pkt torsk (otinat fiskblock)3 dl rissmör eller margarinvattensalt och pepparBred slösaktigt mycket smör i botten på en ugnsform
Skala och skiva löken tunt i halvmånar. Skär upp fläskfilén i bitar. Bryn köttet och löken i smöret. Häll på grädden och lägg i buljongtärningen, pepparn och sojan
Det tar dock lite tid att fylla dem så tillaga dem en dag då det inte är så bråttom med maten. Om man fyller vanliga färsbiffar med lite riven ost och fintärnad paprika så blir de genast mera intressanta
Detta var en perfekt middag när man har bråttom, eller inte vill stå så länge vid spisen. Det är bara synd att det går lika fort att äta upp den, man måste lära sig att inte ha så bråttom vid matbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.