Som jag beskrev i förra avsnittet är en pigg surdeg en förutsättning för att brödet ska jäsa. Det är alltså nu vi ska baka med surdegen som vi drog igångigår kväll och som nu förhoppningsvis är sådär bubblig och fin som vivill ha den
Hej här kommer brödreceptet jag lovade, och två till. Banan och pepparkaksbröd. Samtliga är gluten och vetemjölsfria och laddade med extra protein och långsamma kolhydrater
I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver. Ett smart och enkelt tips som jag hittat hos Malin bakar , en tjej som är duktig på att baka
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Kavla eller platta ut dem, en i taget, till ca ½ cm tjocka trekanter (se bilden). Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag tillNilla'sKitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Smörj en brödform och häll sedan i smeten. Finhackaaprikoser och valnötter. Blanda grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön, salt, bikarbonat, pumpakärnor, aprikoser och valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.