Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1/2 dl brödsirap. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1/2 dl brödsirap
Vilka bröd man få då. 1 pkt jäst4 tsk salt2 msk honung11-12 dl vatten4 msk olivolja4 dl grahamsmjöl4 dl solrosfrön2 liter ekologiskt vetemjölBlanda ihop degen och låt jäsa i 1 1/2 timme. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till. 11-12 dl vatten
Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Låt brödet svalna på galler. Arbeta samman degen och låt den jäsa 1-1½ timme i rumsvärme (eller väl täckt i kylskåpet över natten). Grädda den först i 260 grader i 10 minuter, sänk sedan värmen till 180 grader och grädda brödet i 30 minuter till
Så här är ett vermontiskt recept på två luftiga rågbröd. Smörj två avlånga formar. Knåda inte degenför mycket utan, bara forma två limpor och lägg i formarna
Rosta brödet i en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd. Gnid de rostade brödskivorna med den ituskurna vitlöksklyftan
Många frågar mig om det är okey att de skrivit ut recept eller testat det jag lagt upp - självklart. Så denna gång delar jag med mig av inspiration fråntvå andra härliga matbloggare jag gillar skarpt
)Grunddeg bröd - bara att improvisera samman dina egna favoriter. När jag bakar matbröd, brukar jag utgå från en grund, som jag vid varje baktillfälle utformar så det blir till exakt det bröd som jag önskar just då
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.