Jag älskar mandel och det är en favoritingrediens i varm mat, sallader, bröd, kakor, desserter. Det här brödet kom till när jag ville göra en filmjölkslimpa till middagens soppa, men saknade både filmjölk och bikarbonat
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter. The post Mjukt brödbakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Jag och Aramis bakadebröd förra veckan. glutenoch laktosfritt morotsbröd blev det. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ
Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°. Dela den i 24 delar och rulla till små bollar. Jäs under bakduk 20–30 min
Njut dom nybakade med smör och ost. Inga konstiga ingredienser och lätt recept, men va obs på att behandla degen med kärlek och inte dränka det med mjöl tills det blir helt kladdfritt, för då är risken stor att det färdiga brödet blir torrt
Choklad- & Vaniljmuffins10 stora 4 dl vetemjöl3 msk kakao2 msk chokladpulver (o´boy eller liknande)1 tsk bakpulver0,25 tsk bikarbonat0,5 tsk salt1,5 dl strösocker1 ägg, lätt vispat2,25 dl mjölk2 tsk vaniljsocker75 g smör, smält och avsvalnat Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna, utom vaniljsocker, i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk, vaniljsocker och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och är fastaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler Häll grädde, socker och sirap till toppingen i en kastrull, låt det koka ordentligt till 120 grader, rör då och dåTa bort från värmen och klicka ner smöretRör om ordentligt och blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över muffinsen och låt stelna 10 stora
För att laga Mjuk kaka utan ägg, glutenoch socker1. Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och vatten under vispning så att konsistensen blir lik rå äggvita2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter3. Grädda i 175 grader i 45 minuter Husk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter
Stjälp brödet ur formen och låt svalna. Om du bakar samma dag som du gör tårtorna, lägg gärna in brödet i frysen några minuter, det blir lättare att skära då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.