När degen är ordentligt blandad låt den jäsa i circa 30 minuter i bunken med en fuktig handuk ovanpå. Forma bullarna runda, circa 2 cm höga, lägg upp dem på en plåt med bakpapper och låt jäsa igen i en halvtimme. Pensla över ordentligt med olivolja innan ni gräddar dem i ugnen, 250° i 20 minuter circa. 300 g manitoba Cream mjöl (mjöl med hög proteinhalt)
Vi har experimenterat med de här väääldigt många gånger, och det har nästan aldrig blivit misslyckat, så våga testa lite och se det här receptet bara som en inspiration
Det ska bli så gott med nybakta brödbullar imorgon bitti. Blandade ihop en deg för nattjästa brödbullar vid 22 tiden trodde jag, men det var då 23 tiden snarare
Medans degen jäser så kan man börja med att skära baconet i bitar och steka det i en stekpanna, skala och hacka lökarna stek sedan det också i en stekpanna
Igår hade jag en kollega med dotter här hemma. Receptet är lite omgjort då jag inte hade tillräckligt med mjölk hemma, även tid i ugn är redigerad samt jästiden
Häromdagen testade jag ett nytt recept på Lchf bröd som jag tänkte dela med mig av. Lchf bröd med salami och brieost blir ett perfekt mellis eller frukost
Pensla med lite filmjölk. Brödbullarmed russin och lite grovt i, 60 st. Ljumma 5 dl av filmjölken och lös upp jästen med. Varje del ska bli 20 brödbullar. 20 brödbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.