Det är just det som Kostfonden kämpar för, att få fram studier på kost och hälsa som inte betalats av livsmedels- eller läkemedelsindustrin och därmed få bort risken att studien vinklas på det vis som passar företagen bäst
Används med fördel som inblandningsmjöl ihop med Rustique Vete och ger då ett luftigare, ochmer smakrikt, resultat vid bak av till exempel baguetter eller surdegsbröd
TwitterFacebookPinterestRedditTumblrSkriv utE-postGoogleLinkedInGillaGilla Laddar. Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbrödfrån KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Surdegsbröd med råg, vetemjöl, dinkelsikt och vetekli. Efter en period med en lite hängig surdeg, så har nu sjuklingen kryat på sig och återtagit sitt bubbliga glada tillstånd
Resten av receptet har jag tagit grunden ifrån boken "surdegsbröd" men eftersom jag aldrig tydligen kan hålla mig till ett recept, utan slänger i och tar bort och har mig så skriver jag nu ner receptet här och kallar det varken till bokens recept namn eller mit utan det blir bara surdegsbröd med honung och flingsalt
Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Det innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn
Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness. Prenumerera på mitt nyhetsbrev (du hittar det på höger sida högst upp) och få alla de senaste recepten gratis direkt till din mail
Tätt efter lingon – ochzucchinibrödetkommer detta som mest bakade bröd av er läsare. Kokos – och bovetemjöl är en riktigt smarrig kombo i brödoch det här är verkligen så lättlagat det kan bli
Mixa frukt, nötter och solroskärnor fint i en matberedare. Stora saftiga bröd. Smula jästen i en bunke (använd gärna degblandare) och rör ut den med vatten
Låt svalna och smaka av - underbart gott. Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Hacka löken och champinjonerna, fräs dem mjuka i lite olja, ställ åt sidan och låt kallna
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.