Stjälp upp degen på bakbordet och knåda degen slät. Låt svalan under duk på galler. Dela sedan den i två limpor som du låter jäsa på bapappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda på näst nedersta falsen i ca 20 minuter
men - det går hur bra som helst att göra så, och resultatet blev alldeles strålande. Jag var riktigt förvirrad igår, och blandade av misstag ned jästen i försuren
Blada ihop allt och platta ut runda bröd. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först
För att se det på den ljusa sidan så är det bra för mig att vila ett par dagar i och med att jag slitigt ganska hårt på kroppen under så pass lång tid på diet
Vad sägs om att grädda lite pitabrödpå grillen. Följ receptet och resultatet blir mjuka fina, goda pitabröd som kan fyllas med grillat och diverse goda tillbehör
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Pizza på Liba bröd har varit ett populärt och hett ämne i grupperna jag följer på Facebook. Precis som Vitkålsgratängen så blev jag även nyfiken på denna pizza
Låt svalna helt på galler innan servering. - Korvbröd (klick). Eventuellt 2 msk brödkryddor, kan uteslutas. Sätt ugnen på 225 C. Lägg ett bakplåtspapper på en i en mindre långpanna, min är 22×32 cm. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det. - Mitt nya favoritbröd (klick) RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm
Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Levainbröd. Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller på med lika delar mjöl och vatten
Den här tjejen kom på något som otroligt många i vårt stressade samhälle längtade efter, ett bröd som jäser över natten, som man slipper knåda och ser ut och smakar som ett riktigt bageri bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.