Jästcellerna arbetar produktivt tillsammans med näringen i mjölet (sockret från stärkelsen), men mindre effektivt i degar med tillsatt socker, dvs mer än 3 msk socker/sirap per 1 paket färsk jäst
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Visst är det bra med nyårslöften i hälsans tecken men för att man ska orka hålla igång med träning och nyttig mat tycker jag det krävs avbrott med något syndigt gott och det är precis vad de här är
Dessutom känns det bra med godis som man vet vad som är i dom. Jag testade att göra egen teaterkonfekt och jag fattar inte att jag inte har gjort dessa tidigare
Doppa/rulla godisarna i strösocker. Detta är lite pilligt men värt allt pyssel för smaken är något helt annat en köpta geléhallon och alla som fått smaka har älskat dem
Jag har tänkt göra lite olika julgodisar som man bjuda gästerna på. Här kommer en gammal favorit. Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet
Häll i en vispskål ,det är bra att använda köksmaskinen. Önskar du lite god surhet/syra på godisarna strör du nu över lite citronsyra på dem innan ytan torkar
Satt och funderade till slut att jag nog kanske kunde knåpa ihop något gott, blev gott men maffigt och kanske inte så sött som jag ville ha det, dvs iafl liiiite sött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.