Strö över lite flingsalt och ringla på olivolja. BriedeMeauxmed kryddbakat Ingrid Marie-äpple och crostiniSmakrik, umamistinn briemed syrligt äpple och lite krisp – mums
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServeramed lime och gurka Bättre än nässpray
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
De blir jättesaftiga och passar att servera på skivor av stekt aubergine. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost medkurrande mage
Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, ochdetvisade sig att hon hade mjölet hemma
Dessutom är lax en av barnens favoriter och därför tacksamt att ställa fram påbordet. Det känns på nåt sätt enklare att laga god lax än vit fisk tycker jag
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.