Börja med att skölja risetnoggrant för att ta bort stärkelsen. Den här rätten är en sån rätt jag kom på en söndags eftermiddag då jag inte hade särskilt mycket att välja på hemma, det regnade ute och affärerna höll på att stänga
½ msk spiskummin. På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötterochblomkålsom marinerades i citronrapsoljaoch några droppar lime, en kall myntasås ochrissomkokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
Smaklig spis. Kokariset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Slå i de skivade shampinjonernaoch låt dem brynas med i grytan några minuter
Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Mina favoriter är nogOscarochRobin, hoppas på att någon av dem vinner
Ta sedan upp gelatinbladen och rör även ner dessa i grädden på spisen så dom smälter. Det var första gången jag gjordeoch överhuvudtaget åt pannacottaoch det var ju otroligtgott
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligtosmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Jag ståendes på knä i baksätet skrikandes åt den halvt hysteriske mannen bakom ratten. Som alltid undrar man vart tiden tagit vägen, den går alldeles för fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.