Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Garnera medfärska bär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Har tidigare snappat upp att det är viktigt att ha rumsvarma ägg för att kylda kan öka risken att de skär sig, men nu läste jag att det bästa marängerna skapas medäggvitor som fått ligga i en skål utan att vara täckta i kylskåp i någon dag för att vätskan ska avdunsta
Tiden springer ifrån oss och snart är det påsk. Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Smält smöret i en kastrull dra av från värmen och rör ihop med den vita chokladen tills den smälter. Testa med en provsticka, den ska vara lite kletig i mitten
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Koka upp grädden tillsammans med fröna från vaniljstången och ta sedan av kastrullen från plattan. Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vit chokladpannacotta medfärska bär
Häll upp rissmeten i en form täckt med bakplåtspappe och tryck till smeten. Tillsätt rispuffarna och körsbären och rör om tills rispuffarna är helt täckta
Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.