Det här är en lite annorlunda, god och väldigt lättgjord grönkålssoppa. Efter frukost och en jättestor kopp kaffe är jag i alla fall redo att dela med mig av dagens recept
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Kyckling och broccolipaj med tomat och chilli. Paj är väldans smidig mat, man kan ha i vad man har hemma, det passar bra för lunchlådan och så är det ju gott
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Förra året fick Bibbi en kokbok av mig, Tommy Myllymäkis Grönsaker, tillbehör & Garnityr och förra veckan bjöd hon på en rätt därifrån, en riktig höjdare med broccoli, vitlök och färskost
Jag har preppat med mat i frysen som ska vara enkel och snabb. ~ börja med pajskalet. Eller tänka att "idag köper jag färdiga köttbullar och kokar pasta till det
vi gillar grönkålssoppa här hemma rikt på klorofyll och vitaminer. Len och mild i smaken och fördagen uppimpad med lite vitlöksfräst squach som tuggmotstånd och extra smakbärare
Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Smaka av med salt. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig
Smaka av med senap, salt och vitpeppar. Min sons favoriträtt och så enkelt att göra. och så himla gott. Finhackad persilja att strö över torsken och såsen
Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - Broccoli och Ädelostpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.