11 krm
vitpepparTärna kallt smör och blanda det hastigt med mjöl och vatten samt tillsätt salt och forma ihop till deg i en bunke. Knåda inte pajdegen mer än att det blir en deg. Slå in pajdegen i lite plast och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i smörad pajform eller kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med pajdegen. Gör små hål i botten med en gaffel och förgrädda pajskalet tills det har fått ljus brun färg ca 8 minuter. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccolin. Koka broccolin i en minut för fryst broccoli. Färsk broccoli kan du koka 5 minuter. Häll av i durkslag och skaka så att allt vatten rinner av. Smula eller hacka sönder fetaost. Hacka soltorkade tomater. Blanda i en bunke med riven mozzarella, grädde, ägg, salt och vitpeppar. Häll i äggstanningen i pajskalet och fördela broccolin i äggstanningen. Grädda broccolipajen ca 30 minuter tills all äggstanning stelnat. Du kan testa om pajen är stel genom att skaka på den. Ta ut och servera broccolipajen varm eller kall.
Dagens middag blev en broccolipaj med fetaost och sallad till. Broccolipaj med fetaost. Supergott och ibland är det väldigt gott att äta vegetariskt, är dålig på att göra det men försöker att göra det lite då och då
Idag har vi förberett morgon dagens middag genom att använda pajdegs rester i från frysen. Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen
Broccoli och fetaost är en supergod kombination, särskilt i en paj som denna. IngredienserPajdeg. 3 dl vetmjöl125 g smör2 - 3 msk vattenEn eller två nypor saltFyllning
Finfördela smöret i mjölet, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.