11 1/2 dl
finhackade färska örter, till exempel oregano och timjan
1150 g
avrunnen tärnad fetaost
13 dl
mjölk
1 salt
och peppar Lägg vetemjöl och margarin eller smör i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder.
1 2 Tillsätt
vattnet och kör matberedaren i ytterligare några sekunder till en deg. Om du saknar matberedare, lägg alla ingredienser i en bunke och arbeta raskt ihop till en deg.
1 Tryck
ut degen i en pajform som mäter 24 centimeter i diameter med en löstagbar lite högre kant.
1 Ställ
pajskalet i frysen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
1 Skala
räkorna och skär skinkan i tärningar. Skär bort det grövsta på broccolistjälken. Dela resten i buketter och i skivor. Skär tomater i bitar.
1 Fördela
räkor, skinka, broccoli, tomater, örter och fetaost i pajskalet.
1 Vispa
ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll den över fyllningen. Grädda pajen i 45-50 minuter. Servera varm eller ljummen.
Servera med sallad. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Strimla skinkan och lägg i pajskalet tillsammans med osten och broccolin. Idag har vi förberett morgon dagens middag genom att använda pajdegs rester i från frysen
Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj. Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat
Mannen hade lagat en supersmarrig skink och broccolipaj. Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen Tryck ut degen i en pajform eller annan ugnsfast form Lägg broccolibuketter, tärnad skinka och hackad paprika i skalet Smula sönder mozzarellan och blanda med den rivna osten Strö över blandningen i pajskalet Blanda samman äggstanningen salta och peppra, man kan vara generös med peppar då men ej kryddat pajen i övrigt Slå över stanningen över resten av fyllningen Grädda i 45-50 minuter 150g margarin
Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen några minuter, 200°C. Blanda Cremé fraiche, senap, dragon salt och svartpeppar
Blanda kyckling, skinka, ost, isbergssallad, pasta, ärtor, räkor och hackade tomater. Tyvärr hade jag inte systemkameran med mig så håll till godo med crappy mobilfoton
Smaka av soppan med fisksås och servera toppad med färska örter, böngroddar, räkor, ev. Det är risnudelsoppa med färska örter i en fantastisk och säregen buljong och med antingen kött, skaldjur eller tofu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.