Broccolipaj med skinka, räkor & örter

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1125 g margarin eller smör

  • 12 msk riktigt kallt vatten

  • 11/2 kg oskalade räkor

  • 1150 g rökt skinka i bit

  • 1250 g broccoli

  • 18 avrunna soltorkade tomater

  • 11 1/2 dl finhackade färska örter, till exempel oregano och timjan

  • 1150 g avrunnen tärnad fetaost

  • 13 dl mjölk

  • 1 salt och peppar
Lägg vetemjöl och margarin eller smör i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder.
  • 1
2 Tillsätt vattnet och kör matberedaren­ i ytterligare några sekunder till en deg. Om du saknar matberedare, lägg alla ingredienser i en bunke och arbeta raskt ihop till en deg.

  • 1 Tryck ut degen i en pajform som mäter 24 centimeter i diameter med en löstagbar lite högre kant.

  • 1 Ställ pajskalet i frysen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.

  • 1 Skala räkorna och skär skinkan­ i tärningar. Skär bort det grövsta­ på broccolistjälken. Dela resten i buketter och i skivor. Skär tomater­ i bitar.

  • 1 Fördela räkor, skinka, broccoli, tomater, örter och fetaost i pajskalet.

  • 1 Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar­ till en äggstanning och häll den över fyllningen. Grädda pajen i 45-50 minuter. Servera varm eller ljummen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.