Jag fullkomligt älskar långjästa bröd. Så lite jobb och alltid väldigt bra resultat. Satte en deg i går kväll, för att kunna njuta av färskt bröd i morse
Skala paprika och ta brot kärnhuset och lösa kärnor. Det här, alltså helt ärligt, så otroligt gott. Till grillat, i sallad och nu har vi dem i matmuffins som Anders fixar till matlåda
20–25 g salt. Blanda alla ingredienser och låt vila 10–30 minuter. Täck bunken och låt stå i rumstemperatur cirka 5–6 timmar (eller längre i svalare temperatur). Täck med en handduk och låt jäsa 3o–40 minuter. 20–25 g salt
Jag säger, tack för den här tiden lilla surdeg – du har gjort ditt, och gör en ny. Låt stå varmt under dagen (jag har fått för mig att degen inte bör bli svalare än ca 23–24°)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.