Satte mig och googlade runt och det verkar som att originalreceptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis", så jag beslöt mig för att utgå från hennes recept med några smärre modifikationer
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och krossade karameller i en kastrull med hög kant. Strö över lite flingsalt på toppen av chokladen innan den stelnat
Ställ in skärbrädan med den uppskurna kolan i kylen ett par timmar före den doppas i chokladen. Idén till det här receptet fick Johanna Westman efter att hon köpt just chokladdoppad lakritskola på Chokladfabriken i Stockholm
Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie. Detta blev verkligen hur gott som helst och så ser de dessutom lite roliga ut med de olika färgerna
Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Häll smeten i formen, strö över flingsalt och citronskal och låt stelna. 1 tsk flingsalt. Klä en form (ca 15 x 20 cm) med smort bakplåtspapper. 1 tsk flingsalt
Brownie cookies med kola/choklad topping. Dem fick med beröm godkänt av test panelen. Prova annars duo spread med jordgubb smak om du föredrar det eller banansmak
Receptet nedan är verkligen en chokladdröm, mjuksega chokladbrownies. Kakan är kaloririk och därmed dyr i propoints, ni gör som ni själva vill men jag kan tycka att det är värt det ibland
Lagom kladdigt seg browniemed vita chokladbitar i, över detta en varm chokladsås. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Häll i smör-och chokladblandningen i skålen med övriga ingredienser i. Testa med en sticka för att se om de är klara, det kan vara lite svårt att avgöra genom att bara titta på dom för de ser lite kladdiga ut men det är så de ska vara
svart salt, lavasalt eller flingsalt. Chokladwhoopies med vaniljfyllning. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar
Saltlakritskolamed sting i, det ni. Provade ett recept här hemma med turkisk peppar i. flingsalt. Gör alltid kola i omgångar om du vill ha mycket kola och snälla, detta är absolut inget som barn skall vara med på
Beskrivning på de smarriga brownies vi bakade och smakade av får ni här nedan. Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.