Just sötman från dadlarna passar väldigt bra till övriga ingredienser, och eftersom medjool-dadlar oftast är otroligt mjuka och gojsiga, så blir rätten långt ifrån torr, trots att jag inte har någon sås till
Tomaterna kan man krydda på enklast möjliga sätt med lite salt bara, men här tog jag en genväg till fler smaker - torkat, blandat och klart i en liten glasburk
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
-). De soltorkade tomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Sprid ut tomater, rödlök och ev. Hemligheten med en perfekt hummus tycker jag, förutom en bra balans mellan citron, vitlök och tahini – är rätt konsistens
Bakade tomater smakar magiskt - och rödlök som är tillagad, tycker jag personligen, är godare än rå. Först och främst, stryk burk-tonfisken och kosta på dig en skiva färsk tonfiskfilé istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.