Crème caramel på franska, flan på spanska och brylépudding på svenska. Det här var pulvervarianten. Men den blev vacker att titta på och smakade gott också
Vissa desserter är jag barnsligt förtjust i och crème caramel är en av dessa. När jag då hittade ett recept på créme caramel, som dessutom innehöll kondenserad mjölk, kände jag att jag var tvungen att testa det
Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festliga tillfällen, både som en god avslutning på en trevig middag eller som dessert på julbordet
Låt stå och dra under lock 10-15 minuter så att mjölken får smak. Ställ in formarna i vattenbad i ugnen och låt stå i 20-25 minuter eller tills krämen just har stelnat och en kniv kommer upp ren när den stuckits ner i mitten
// Healthy recipe - Soft Creme Chocolate Caramels. Men då jag aldrig varit något stort fan av det där man brukar anse som påskgodis med äggkreationer i diverse färgskalor vill jag istället bjuda på en påskfavorit hos mig - mjuk chokladkola
Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform)
Servera brylépuddingen riktigt kall. Vår nyårsdessert bestod av crème caramel. Gör alltid brylépuddingen dagen innan den ska serveras så att sockret i formen hinner lösas upp ordentligt
Gör först karamellen genom att smälta margarinet i en stekpanna, tillsätt sockret och vattnet och öka värmen och rör med en träslev eller slickepott som tål värme tills blandningen börjar bli brun, häll då upp karamellsåsen i "creme brulè formar" eller små ungsformar i porslin och låt svalna
Jag har nu testat att göra min första cremecaramel. Crème caramel1 L mjölk1 dl socker1/2-1 vaniljstång2 dl (200 g) socker5 msk kokhett vatten6 medelstora äggKoka upp mjölken med sockret (1 dl) och vaniljstången som man först öppnat på längden. Låt detta sjuda i ca 3 min för att sedan ställa kastrullen åt sidan så det kan stå och dra i ca 40-60 min. Såsen ska nu koka i ca 7-8 min eller tills det bildats stora bubblor och såsen blivit gyllenbrun. 1/2-1 vaniljstång
Grädda i vattenbad i ugnen, 150-175°, tills äggsmeten precis har börjat stelna, 30-40 minuter. Smält sockret i en ren och torr stekpanna på måttlig värme under omrörning
Bara vitt socker kvar - inte en tillstymelse till att bli karamellfärgat. comHade bestämt mig för att ge mig på Cremecaramel till efterrätt på nyårsafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.