Somliga hatar brysselkål, andra älskar det. Lägg i en ugnsform, riv över skalet från en apelsin, pressa över apelsinsaften från samma apelsin och drizzla över lite olivolja och agavesirap (eller annat typ av flytande sötningsmedel)
Veckan har bjudit på skolavslutning med sommarklädda förväntansfulla barn som ska försöka sitta still i sina rader samtidigt som det spritter i kroppen, underbar barnsång och tårfyllda föräldrarögon
Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
Ansa (ta bort nedersta stjälken och yttersta lagret) brysselkålen och skär i halvor. Strimla baconet och stek på medelvärme tills det mesta av fettet smält bort
Blomkålsfalafel medasiatiskasmaker, zoodles och tahinisås. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.