Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare. Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare
Skär brysselkålen i halvor. Blanda brysselkålen med olivolja, salt och svartpeppar i en ugnsform. Ta ut brysselkålen, strö över bacon samt ringla över balsamvinägern
Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
Ni rostar brysselkålen i ugnen vilket är skönt eftersom du slipper stå och passa vid spisen. Hur som helst så hoppas jag att de som är minst lika förtjusta i brysselkålen som jag är hittar på något roligt med den
Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. 2 dl vispgrädde. Låt rinna av väl och lägg kålen i en smord ugnsfast form
Hacka brysselkålen i fyra delar, hacka lök och skär laxen i kuber och blanda om med brysselkålen. Älskar denna typ av mat, enkelt och smakfullt och man kan använda precis vad man vill
4 500 g brysselkål 2 vitlöksklyftor 4 kvistar bladpersilja 1/2 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesan precis innan servering. Använd en riktigt god, lagrad parmesan (och inte en billig fjösig som jag först fick tag på i affären) för det gör hela grejen tillsammans med den lite söta brysselkålen och den syrliga dressingen
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.