Oftast kokar vi dem lätt i ca 8 minuter och har som tillbehör till måltiden eller som i går kväll då den fick bli basen i en god lax och brysselkålslåda. )Lax och brysselkålslåda med vitlök, persilja och citron Detta behöver du till en låda för 2-3 portioner 500 g laxfilé1 påse färsk brysselkål2 vitlöksklyftor1 citronPersiljaHavssaltPeppar1 dl kokosmjölkLite olivolja Så här gör duSätt ugnen på 225 graderRensa, halvera och förkoka brysselkålen i 4 minuterHäll av vattnet och ringla lite olivolja överSkala och pressa vitlöken över brysselkålenSmaksätt med hackad persilja, lite havssalt och peppar och blandaDra bort skinnet från laxfilén och skär i kuberVänd försiktigt ner laxen i brysselkålsröranDela och pressa saften från citronen över laxen och brysselkålenHäll allt i en ugnssäker form och ringla över kokosmjölkenGrädda i ugnen i 20-25 minuterÄt och Njut
BRYSSELKÅLSLÅDA MED RÖKT SKINKA. Den frysta brysselkålen är kanske vanligast så här års, men jag kan knappt bärga mig tills den härliga svenska brysselkålen kommer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.