Brytbröd med Fibrex
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1. Smält matfettet. Häll på mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Vispa i ägget.
  • 2. Smula jästen i hushållsmaskinen och tillsätt salt, sirap, riven ost, fibrex och mjölmix. Slå över mjölkblandningen.
  • 3. Arbeta degen ordentligt.
  • 4. Häll upp degen på mjölat bakbord och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  • 5. Klä en rund bakform, 2 liter, med bakplåtspapper.
  • 6. Arbeta degen på nytt. Rulla till en längd och dela denna i 12 bitar. Forma bullarna och ställ i formen.
  • 7. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.
  • 8. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda brytbrödet mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  • 9. Låt svalna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.