Budapestrullen gjorde verkligen succé när släkten var här och firade Zack. I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
-) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter. Det är ju ingen hemlighet att jag gillar kakor och bakverk men själv bakar jag sällan och gör jag det så blir det oftast bullar eller hallongrottor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. 2. Blanda första delen av strösocker, med de rivna hasselnötterna och majsstärkelsen i en bunke
Här kommer ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på budapest botten. Ca 6 portioner. 4 äggvitor4 msk sötning1 dl hasselnötsmjöl1 msk kokosmjöl1 burk organic kokosmjölk1/2 tsk vaniljpulver250 g tinade hallonev sötning / fibersirap175 grader på ugnen
I lördags hade vi personalfest. Maten ordnade vi själva i form av knytkalas. Det blev 4 olika pajer, sallad, bröd, tårta till efterrätt och en massa godis och snacks
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.