Själva kakan är både glutenfri ochmjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
3 ägg1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan1/2 dl kokosmjöl1/2 dl kokosolja (eller smält smör) 1 msk sötning (kan uteslutas. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. 1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan. 1/2 dl kokosmjöl
Rör ned morötter, olja ochcitron/limesaft. Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
I synnerhet när de är köpta på extrapris och lite extra billiga. Om man försöker tänka på miljön ska man bara köpa och äta fisk som man vet är MSC-märkt, det känner du säkert till redan
Vispa margarin och socker poröst. mjölkfritt margarin. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Vill man ha dem mer tuggiga än knapriga - använd vanligt socker/ honung och lite mindre tid. Smält smör med socker och låt det koka och bubbla några minuter
Bra vardagskaka till eftermiddagsteet/kaffet, med eller utan glasyr. Det här är en kaka av det lite mer rustika och hälsosamma slaget, men ändå god i mitt tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.