Silviakakan är en kaka med glasyr som jag smaksätter medantingenlime eller citron. Förresten är Silviakakan den ljusa motsvarighetentill Kärleksmumskaka ilångpanna, också riktigt gott
Istället för enbart grädde som fyllningeni en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta medvaniljkräm blandat med grädde, vilketinte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Hacka nötterna fint. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en långpanna. Vispaäggvitornatill hårt skum. Tillsätt socker, fortsätt att vispa några minuter
Häll ut smeten ilångpannan (med bakplåtspapper) och gör några långa ränder i smeten, då kan du rulla den lättare om du vill göra en Budapestrulle, om du vill ha den stor så blir det fina ränder på tårtan
Riv salladsbladen lite och blanda medpaprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammansmed barnen som en Mors Dags överraskningtillmig
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klickvispad grädde men de som finns att köpa ibutik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.