Helstekt kycklingmedbuljongkokta rostade potatisar och majrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här medkyckling
Dela kycklingfiléerna i tre delar och bryn i en panna med smör. Kyckling i citron och ansjovissås. Till dagens rätt kokas den några minuter, men godast tycker jag nästan att den är rå i sallad med lite olivolja och vitvinsvinäger
Så när jag lagade denna höstgryta medkycklingoch svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Till detta så serverade vi ris. Dela kycklingen i önskad storlek, stek på dessa med salt och peppar, när dem fått sin färg så lägger du över dem i en ugnssäker form
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléernaoch lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Jag serverade den med lite sallad i form av ruccola och spenatblad, olivolja och parmesanost. Krämig kycklingmed alla mina favoritsmaker såsom vitlök, soltorkade tomater, oliver, grädde och fetaost
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.