Vips har du den roligaste, gulligaste, sötaste, godaste och mest uppskattade desserten någonsin. Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som desserttill nyår. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk
Tillpåsk blev det i år en cheesecake smaksatt med mango- och passionsfrukt. Jag ville gärna göra tårtan i en smal och hög form, då mina mindre formar inte är öppningsbara blev det till att investera i en ny form
Här hemma bestämmer jag oftast maten först och sen försöker jag anpassa dessertentill middagen så gott det går, men det är kanske inte alltid det lättaste
Vissa rätter passar både tilldessert och till frukost. Väljer du att göra det här så slipper du onödigt tillsatt socker så du kan med gott samvete avsluta eller börja dagen med något gott
Kanske adderar några små strimlor citron eller apelsin för att det ska vara snyggt och slutligen ringlar du din valfria sås på tallriken som en sann dessertmästare
Själv gillar jag det även som en smarríg dessert, som en mousse i ett glas eller en liten skål. Fram till dess hade jag mest tänkt på fluff som ett namn
Tillpåsk måste man äta sill. Rör till sist ner äggulan. Senapssill 4 urvattande sillfiléer (jag köper en hink och vattnar ur den i 8 timmar, sköljer sedan av dem) 1 rödlök 1 knippa dill Till lagen. 1 dl ättikssprit 1 1/2 dl vatten 2 dl socker 10 krossade kryddpepparkorn 1 tsk gula senapskorn Till senapssåsen. 4 msk svensk senap 1 msk socker 2 msk röd vinäger 1 krm vitpeppar 1/2 tsk salt 1 dl rumsvarm olja 1 äggula Koka upp ingredienserna till lagen och låt kallna
Men nu över till lite gottigt nämligen en påskdessert, är tidigt, jag vet men av vill ju tipsa er. Denna dag startade jag med en gofrukost som vanligt sen en vända till Gustavssvik för simning och efter det en springrunda
) Denna dessert passar perfekt att göra dagen före eftersom den tar tid på sig att stelna. Tillbehör. Tillsätt socker, havregryn och mjöl och rör ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.